Sollentuna Hills – fräckt eller bara galet?

Här ska Sollentuna Hills stå klart för inflytt 2022.
Här ska Sollentuna Hills stå klart för inflytt 2022.
Fräckt med en twist och lite ironi - eller bara ett helt galet namn?
Nybygget Sollentuna Hills kan bli en ortsgeografisk vattendelare, visar Mitt i:s enkät.

Häggvik View och Sollentuna Hills – flera av de kommande projekten med nyproducerade bostäder har namn som lovar mycket.

Och i en lokal geografisk kontext kan man nog gå så långt som att konstatera att de är rätt så udda, vilket Dagens Nyheter uppmärksammat i en artikel förra helgen.

Sollentuna Hills består av 183 bostadsrätter som ska byggas på Frestavägen i delområdet Norra Väsjön, och bostäderna beräknas stå klara 2021-2022.

Men bostäderna finns redan på marknaden, och Mitt i ringde mäklaren Marcus Olsson Ehn på Notar för att ta tempen på försäljningen.

– Vi har en bokningsgrad på omkring 50 procent, och med tanke på att vi befinner oss i ett tidigt skede med långt kvar till tillträdet, fem år, så är det en skaplig nivå, säger han.

Vad tycker kunderna om själva namnet?

– Jag är inte säker på att alla fäster så stor vikt vid det. De flesta projektnamn sticker ut, man försöker hitta en identitet och en unique selling point, säger Marcus Olsson Ehn.

Vad tycker de om själva konceptet då – som marknadsförs som sportigt och naturnära?

– Det rimmar bra med de förväntningar som finns. Hela Väsjöområdet kommer att präglas av dessa kvaliteter – nära till stad, skog, sjön och en skidbacke. Det är svårt att hitta den kombinationen i Stockholm, säger Marcus Olsson Ehn.

Vad tycker om namnet Sollentuna Hills?

Eva Wiberg Jacobsen, Fågelsången:
– Det är ett bra namn, det appellerar till mig. Det har en tydlig blinkning till backen, med en twist och lite ironi. Jag tror absolut att det kommer leva kvar.
Jonas Bergwall, Tureberg:
– Det är lite fräckt. Det finns ju ett område i Rotebro som heter Hollywood, så på så sätt finns det en koppling till förlagan Beverly Hills. Det känns som ett slagkraftigt namn som är lätta att komma ihåg, så de kanske kan sätta sig. Det är lite tråkigt med engelska namn, men det här ligger bra i munnen.
Tony Richardsson, Törnskogen:
– Det är ett helt galet namn. Näckrosdalen vore mer passande, det ligger ju knappast i en backe. Jag tror inte att det kommer leva kvar, och jag tycker inte att man ska blanda in engelska namn. Då kan man hellre använda svenska kvartersnamn.
Inger Clevesjö, Törnskogen:
– Det låter lite larvigt. Man behöver inte namna allt efter USA. Jag tycker att det ska vara svenska namn. Det är trevligt när man kan härröra namnet från området.