Nu startar bygget av 111 nya bostäder i Täby Park

Riksbyggen, Täby Park, Brf Cykelverkstaden
Nu startar bygget av Brf Cykelverkstaden i Täby Park.
Riksbyggen planerar 800 lägenheter i Täby Park. Nu startar bygget av de 111 första lägenheterna i en första etapp.

Nya Täby Park håller på att växa fram. När allt står klart kommer stadsdelen att innehålla både parker, restauranger, butiker och skola. Och såklart tusentals bostäder. Ungefär 6 000 bostäder planeras i området i nuläget.

Riksbyggen kommer att stå för 800 av dessa bostäder och startar nu den första etappen om 111 bostäder i Täby Park. Det meddelade Riksbyggen i ett pressmeddelande under torsdagen.

– Satsningen i Täby Park är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss Riksbyggens stora kunnande kring hållbarhet i utvecklingen av Täby Park för att skapa levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel om är regionchef för Riksbyggen.

Hållbar utveckling

De första 111 lägenheterna ingår i Brf Cykelverkstaden och består av mindre, yteffektiva lägenheter. I anslutning till lägenheterna ska en gemensam atriumgård, takterrasser och växthus installeras.

Entreprenören för genomförandet av Brf Cykelverkstaden är NCC och det första spadtaget ska enligt planerna ske i maj.

Kommande etapper ska rikta sig till flera olika målgrupper, både hyres- och bostadsrätter. En av etapperna ska bli seniorbostäder där minst en person ska ha fyllt 55 år, enligt Riksbyggens Bonum-koncept.

– Riksbyggen arbetar långsiktigt med att bygga nya bostäder med fokus på hållbarhet för att minska bostadsbristen. I Täby Park är Riksbyggen med bygger en helt ny stadsdel med rikt utbud av kultur, rekreation och service samt plats för tusentals nya invånare, säger Carl-Henrik Appel.