Stockholms värsta hyresvärd finns i Bromma

En privat hyresvärd i Bromma hamnar på svart lista. (Husen på bilden ej med i texten).
En privat hyresvärd i Bromma hamnar på svart lista. (Husen på bilden ej med i texten).
Antalet oseriösa hyresvärdar i Stockholm ökar.
På Hem & Hyras årliga svarta lista över hyresvärdar i landet återfinns tre i Stockholm, varav en har sina lägenheter i Bromma.

Antalet oseriösa hyresvärdar i Stockholm blir bara fler och fler, skriver Sveriges Radio.

I en intervju med P4 Stockholm säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen, att skandalvärdarna bara blir fler och fler.

– Det handlar om allt från svartförsäljning av hyreskontrakt – där hyresgäster tvingas betala hundratusentals kronor för ett kontrakt även i stadens ytterområden – bulvanuthyrning och överhyra till missbruk av rivningskontrakt och systematiskt fusk med säkerhetsarbetet, säger han.

En av de allra värsta hyresvärdarna är verksam i Bromma, enligt Hem & Hyras årliga svarta lista över landets sämsta hyresvärdar.

Hyresvärden i fråga har figurerat på den svarta listan i över tio år, och har gjort sig (ö)känd genom att trakassera hyresgäster.Vid ett tillfälle har den privata värden även dömts för att ha sålt lägenhetskontrakt svart.

Enligt Hem & Hyra äger hyresvärden i fråga en tidigare tvångsförvaltad fastighet i Bromma, vilken personen återtagit genom att använda ett nytt bolag.