Sundbyberg bygger mest – och mer blir det

bygge
Det är mycket nu.
Japp, Sundbyberg är kvar i topp när det gäller bostadsbyggande. Och än är inte toppen nådd, fastslår Mikael T Eriksson (M).
– Runt 2017/2018 drar vi ifrån ordentligt.

Det är tidningen Hem & Hyra som sammanställt kommunernas byggstartade bostäder under 2015 och första halvåret 2016.

Med 33 bostäder per 1 000 invånare är Sundbyberg solklar etta i länet. Här har 1492 lägenheter och 52 småhus påbörjats under perioden. Toppen, tycker kommunstyrelsens ordförande Mikael T Eriksson (M).

– Roligt att det finns en sådan positiv inställning bland våra politiker. Alla partier röstar återkommande för nybyggnation.

Och något dämpande i byggandet finns inte i sikte.

– Nej, vi kommer att öka ännu mer. 2017/2018 drar vi ifrån ordentligt. Då har vi en massa byggstarter kring torget i Ursvik. Man jobbar med detaljplaner i norra Rissne där man kan sätta spaden i backen för 1 400 bostäder 2018/2019. Det vi ser nu är ingen topp, det kommer att fortsätta och förstärkas, säger Mikael T Eriksson.

Längre fram kommer även Enköpingsvägen sätta sprutt på byggandet, utmed vägen görs plats för mellan 4000 och 10 000 bostäder, enligt Eriksson.

Vad säger du till de Sundbybergare som tycker det börjar bli trångt?

– I Sundbyberg finns plats. Det är bra att fler flyttar hit. Det blir mer restauranger, kollektivtrafik, skolor och förskolor. Titta på centrala Sundbyberg och Signalfabriken tillexempel, där finns väldigt bra restauranger idag. Det är på grund av att vi blivit fler.