Svagt intresse att hyra ut till nyanlända

Sollentunahem. Beslut om försäljningen av 2000 av Sollentunahems bostäder skjuts upp på framtiden. I kommunfullmäktige under torsdagen röstades förslaget ner av oppositionen.
Sollentuna kommun ska erbjuda bostäder åt fler nyanlända.
Sollentuna kommun vill att fler nyanlända ska få tak över huvudet. Sollentunahem har gått ut med förfrågan till sina hyresgäster om att hyra ut en del av sitt boende, dock är intresset än så länge svagt.

”En bostad är ett viktigt steg för att bli delaktig i samhället. I år ska Sollentuna kommun erbjuda bostäder åt 216 nyanlända. Du kan vara med och välkomna nyanlända Sollentunabor genom att hyra ut en del av din bostad.”

Så skriver Sollentunahem på sin webbplats med anledning av att kunna hyra ut bostäder eller del av bostad till kommunen. I dagsläget har Sollentunahem endast fått in en enda intresseanmälan om att hyra ut sin bostad.

De som vill hyra ut sin bostad eller ett rum i en lägenhet kan anmäla intresset till Sollentunahem. Sedan kommer lägenheten att besiktas och ett skäligt andrahandsavtal skrivs med kommunen. I avtalet framgår hur stor del som hyrs ut och om den nyanlända har tillgång till eget kök och eller egen toalett. Sollentuna kommun hyr sedan bostaden av Sollentunahem under en tidsbegränsad period.

Sollentunahem säger att de vill att fler anmäler intresse men har i dagsläget ingen prognos över hur många som kan tänka sig att hyra ut.