SVEAB om förseningarna i Väsjön

Väsjön dras med förseningar. Arbetet fortsätter men kommunen och SEOM för en diskussion med SVEAB om arbetets utmaningar.
Väsjön dras med förseningar. Arbetet fortsätter men kommunen och SEOM för en diskussion med SVEAB om arbetets utmaningar.
SVEAB har inte hållit tiden i ursprungskontraktet. Det är ett av skälet till förseningarna i Väsjön.

Varken kommunen och SVEAB vill gå in på detaljer om vad det är man inte kommer överens om med arbetet i Södersätra i Väsjöprojektet. Förseningarna har drabbat markägare som vill investera och flytta till området.

– Diskussionen pågår och vad det landar i får vi återkomma till, sade  Mattias Berg kommunikatör för Väsjöprojektet på kommunen tidigare till Mitt i.

Nichlas Aldén ansvarig för projektet från SEOM:s sida menar att det funnits problem med SVEAB och sade; ”Jag kan bara beklaga att projektet som drivs av Sollentuna kommun tillsammans med SEOM har haft problem med vår markentreprenör, vilket har lett till förseningar”.

Det vore oseriöst att uttala sig när man för en dialog om projektets utmaningar

När Mitt i Sollentuna ringer upp SVEABs vd Tobias Andersson undrar han vad som sagts. Han har inte uppfattningen att de skulle vara oense med kommunen, däremot finns utmaningar.

– Det vore oseriöst att uttala sig om en sak när man för en dialog om projektets utmaningar, det hoppas jag inte att någon annan gör. Vi har en dialog med kommunen som handlar om projektets utmaning och den kan ju innebära olika för respektive part, säger Tobias Andersson.

Att tiden i ursprungskontraktet inte hållits konstateras men arbetet har inte stannat upp.

– För de boende är arbetet försenat och mellan SVEAB och våra beställare kommer tiderna i ursprungskontraktet inte att hålla. Jag kan inte säga när sluttiden är beräknad, men arbetet fortsätter.

LÄS MER:
Förseningar skapar frustration hos markägare vid Väsjön
Orsak bakom förseningar vid Väsjön mörkas
Sollentuna vill skynda på bygget vid Väsjön