Wessberg (M): Svartbygget ”mycket stort”

Lars Wessberg (M)
Lars Wessberg (M): Claude borde ha kontaktat kommunen.
Claude Houdet borde ha kontaktat kommunen och försäkrat sig om bygglov innan han började bygga. Det säger Lars Wessberg (M), ordförande i Vaxholms stadsbyggnadsnämnd.

– Om ritningarna förkommit eller inte saknar betydelse. Det som är relevant i målet är att han inte fått bygglov, säger Lars Wessberg (M), ordförande i Vaxholms stadsbyggnadsnämnd som beslutar om bygglov.

– Alltså det är ointressant att diskutera om han ens har lämnat in dem.

Men detaljplanen var väl inte antagen då? Hade inte kommunen möjlighet att låta bli att följa den kommande planen?

– Rent teoretiskt kunde vi ju göra det. Det är klart att vi kan göra ett avsteg, men det här ärendet har varit uppe ett antal gånger i nämnden och varje gång har alla politiska partier som sitter i nämnden varit med på de besluten.

– Och de besluten är samma som de beslut som tjänstemännen har lagt fram i sina tjänsteutlåtanden.

– Vad tror du alla andra som fått nej säger om vi ger honom bygglov? Det går inte, det blir inte trovärdigt.

När tycker du att det är befogat med undantag?

– Det är smärre saker. Det händer då och då, men inte i ett sådant här ärende. Det är en mycket stor avvikelse som han har gjort i förhållande till lämnat lov.

– Den intressanta frågan som man bör ställa till Claude är: Varför kontaktade du inte kommunen när du drar igång ett stort bygge. Varför inte fråga ”var är mitt bygglov?”.

– Då hade man redan då kunnat konstatera att ritningarna inte fanns på förvaltningen och han kunde ha fått ett svar – ”nej det är inte troligt att du får bygglov”.

– Där har du kärnfrågan.