ANNONS

Bostäder för aktiva byggs i Flemingsberg

Brabos hälsohus på Hälsovägen.
Brabos hälsohus på Hälsovägen.
Så här planerar Riksbyggen att bygga.
Så här planerar Riksbyggen att bygga.
Huges vision.
Huges vision.
800 nya lägenheter ska byggas i Flemingsberg med start 2019. Det blir en salig blandning mellan vanliga hyres- och bostadsrätter, studentlägenheter och bostäder profilerade mot aktiva människor.
ANNONS

800 nya bostäder ska byggas på Hälsovägen i Flemingsberg. Redan nästa år påbörjas förberedande arbeten, men husen börjar byggas först 2019.

Bland lägenheterna kommer det att finnas såväl hyres- som bostadsrätter samt studentlägenheter och seniorbostäder. Byggherrar är Huge, Riksbyggen och Brabo, som ska bygga en speciell typ av bostadsrätter som riktar sig till människor med en aktiv livsstil. De som flyttar in kommer att ha fri tillgång till gym och bastu och större källarförråd med plats för utrustning som exempelvis skidor.

– Det blir en bra blandning mellan olika människor. Det är många som pendlar till området och vi har velat attrahera dem till att vilja bo i området också, för att få en ökad blandning, säger Malin Danielsson, (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge.

Utöver lägenheterna planeras även radhus, två förskolor och lokaler i bottenvåningarna. Nya gångstråk och torgytor blir också till.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.