Bostäder i Dalénum är populära – igen

Bostadsområdet Dalénum håller sakta på att växa fram. Nu börjar snart JM bygga tredje etappen, som kallas Ängsparken. Hälften av lägenheterna är redan bokade.

– Normalt brukar vi börja bygga när vi har 30 procent bokade lägenheter. Det känns väldigt bra att vi redan har så här stort intresse, säger projektledaren Olof Pettersson Herold.

Ängsparken kommer att byggas väster om de första husen som byggdes i området. De 75 lägenheterna är mellan 60 och 177 kvadratmeter stora och kostar från 2,6 miljoner kronor upp till 16,5 miljoner. Avgifterna ligger på 3 700–8 500 kronor.

– Vi håller på med pålning nu och räknar med att börja bygga lägenheterna vilken dag som helst, säger Olof Pettersson Herold.

Dalénum ska allt som allt få runt 1 000 nya bostäder och tre etapper är redan utmejslade. Inflyttning har redan varit för första etappen – Strandparken. I den andra etappen – Ekparken – är det inflyttning i maj i år.

Mitt i Lidingö Tidning har tidigare berättat att intresset för lägenheterna gått lite fram och tillbaka i takt med konjunkturens svängningar. När första etappen släpptes var det rekord-stort intresse för bostäderna – runt 2 000 anmälde sig i JM:s interna ”vipkö”. Men med nästa etapp gick det trögare.

Nu när Ängsparken har släppts har vinden vänt igen, även för Ekparken, enligt Olof Pettersson Herold.

– Där har vi nu skrivit kontrakt på hälften av lägenheterna, säger han.

En skillnad han ser är att det är många fler barnfamiljer som lockas av Ekparken än det var som lockades av Strandparken.

– Det är en lite annan prisnivå och sen är det en annan typ av lägenheter som passar barnfamiljer lite bättre, eftersom de är mer yteffektiva.

Nästa projekt som ska byggas i Dalénum är de 146 hyres­rätter som senare ska köpas och förvaltas av John Mattsons fastighets AB. Per-Arne Jonsson, är chef för JM hyresbostäder säger att det är i första hand ettor och tvåor som ska byggas i hyreshuset, men även en del större lägenheter.

– Vi planerar byggstart i juni, säger han.