ANNONS

150 nya bostäder skapar ny stadsentré

Hur nya huset ska se ut är inte bestämt, men planen är en högre märkesbyggnad.
Hur nya huset ska se ut är inte bestämt, men planen är en högre märkesbyggnad.
På Ekensbergsvägen, precis vid Solnagränsen, växer Sundbyberg snart med ytterligare ett hus.
ANNONS

Tobin Properties som ligger bakom Arkaden, Rio Sundbyberg och Vintergatan har fått klartecken för ytterligare 150 bostäder och knyter därmed ihop sitt kvarter på Ekensbergsvägen. Förutom lägenheter, som blir bostadsrätter, blir det lokaler i botten.  Planer finns på förskola och kafé.

– Väldigt roligt att vi får fortsätta vår omvandling av kvarteret och göra ”klart” Ekensbergsvägens front. Här har varit mycket öppna, tomma ytor som legat mitt på en kommungräns, nu läker stadsnätet ihop, säger Adelina Mehra på Tobin Properties.

Det befintliga bruna kontorshuset på platsen rivs. Förhoppningen är att påbörja bygget om cirka två år. Hur huset ska se ut är ännu oklart, men planen är att skapa en tydlig markör till Sundbybergsentrén. Enligt Fastighetsvärlden föreslås det bli mellan 13 och 23 våningar högt.

– Gestaltningen är under utveckling, säger Adelina Mehra.

Politikerna i Sundbyberg var eniga om att sälja marken. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna ville dock ha 50 procent hyresrätter och att ett par lägenheter upplåts som sociala kontrakt. Detta avslogs.

Mikael T Eriksson (M) gläds åt planerna.

– Nu växer Sundbyberg hela vägen fram till Solnagränsen, säger han.