Passa på att fynda bostäder – här är de mest sedda i Väsby

Staffan Tell säger att maj är en riktig visningsmånad.
Staffan Tell säger att maj är en riktig visningsmånad.
Nu är det ett dukat buffébord av bostäder där ute. Maj är den tid på året då flest bostäder är till salu – men det gäller att passa på, efter midsommar dyker antalet rejält.
En villa med pool och bastu till salu i Bollstanäs är den mest klickade, en herrgård i Älvsunda den dyraste.

I april fanns det 8440 bostadsrätter ute för försäljning på Hemnet i Stockholms län. Det är det största utbudet på flera år.

Och nu under maj, som brukar vara rekordmånaden, förväntas utbudet att växa ytterligare.


Utbudet skjuter i höjden

Antalet annonser för bostadsrätter på Hemnet från 2017 fram till april 2019 i Stockholms län.

Källa: Hemnet


– Det har framförallt att göra med vädret. När man säljer sin villa vill man att trädgården ska stå i all sin prakt. Som köpare har man mycket att välja på i maj, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

De mest klickade villorna i Väsby

En gul villa med pool och bastu är den mest klickade villan i Väsby med 2838 klick den 10 maj. Utgångspriset är nästan sex miljoner kronor.

På andra plats, med 2727 klick, ligger en 20-talsvilla med eldstad i Runby. Utgångspriset är även här nästan sex miljoner kronor.

På tredje plats, med 1967 klick, ligger ett kedjehus i Fresta för drygt tre och en halv miljon kronor.

Dyraste bostaden

På sjuttonde plats ligger Älvsunda gård, en herrgårdbyggnad från 1800-talet med utgångspriset, passande nog, på sjutton miljoner kronor. Herrgården har dock i dagsläget endast 1154 klick.

Fastigheten har även legat ute till försäljning i över tre månader, vilket är överlägset flest av alla hus på topplistan.

Motiverade köpare i juli

Men ju närmare sommaren vi kommer desto fler lägenheter ryker. Efter midsommar, när industrisemestern drar i gång, dyker det rejält.

– Det är inte nödvändigtvis dåligt att sälja. Det finns många motiverade köpare i juli, de som behöver bostad innan skola och arbete sätter igång.

Hur ser du på bostadsmarknaden just nu? Några orosmoln?

– De flesta tecken vi ser är försiktigt positiva. Det är färre som tror på sjunkande priser och affärer går lite fortare och sådär. Vi förväntar oss inga större prissvängningar åt något håll. Så länge arbetsmarknaden är positiv och konjunkturen går hyggligt.

Efter att priserna föll hösten 2017 har vi en annan prisnivå än för några år sedan, säger Staffan Tell.

– Våren 2017 låg kvadratmeterpriset för bostadsrätter i länet på 60 000 kronor – i dag ligger den på 54 000. Det har skett en successiv stabilisering, men vi ligger fortfarande en bit under där vi var tidigare.

Fakta

Top fem mest klickade bostäder den 10 maj

1. Villa i Bollstanäs, 145kvm, 5,9 mkr, 2838 klick.

2. Villa i Runby, 108kvm, 7,75 mkr, 2727 klick.

3. Villa i Fresta, 116kvm, 3,7 mkr, 1967 klick.

4. Villa i Brunnby Vik, 140kvm, 4,2 mkr, 1900 klick.

5. Radhus i Runby, 120kvm, 3,7 mkr, 1899 klick.

Källa: Hemnet