Rekordmånga bostäder till salu – här är de mest klickade i Solna

Hemnet, Staffan Tell, Solna, Bostäder
Staffan Tell säger att maj är en riktig visningsmånad.
Nu är det ett dukat buffébord av bostäder där ute. Maj är den tid på året då flest bostäder är till salu – men det gäller att passa på, efter midsommar dyker antalet rejält. Just nu är drygt 300 bostäder till salu i Solna.
– Som köpare har man mycket att välja på i maj, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

I april fanns det 8440 bostadsrätter ute för försäljning på Hemnet i Stockholms län. Det är det största utbudet på flera år. Och nu under maj, som brukar vara rekordmånaden, förväntas utbudet att växa ytterligare. I Solna låg 466 bostadsrätter och sex villor ute till försäljning i april och just nu är 303 bostadsrätter och sju villor till salu.


Utbudet skjuter i höjden

Antalet annonser för bostadsrätter på Hemnet från 2017 fram till april 2019 i Stockholms län.

Källa: Hemnet


– Det har framförallt att göra med vädret. När man säljer sin villa vill man att trädgården ska stå i all sin prakt. Som köpare har man mycket att välja på i maj, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

Villa, Hemnet, Solna

Den här 1930-talsvillan på Växlarevägen är den mest klickade i Solna just nu. Utgångspris: 6 995 000 kronor. FOTO: Anderas Dalström/Camera Lucida

Hemnet, Lägenhet, Solna

Den här lägenheten på Östervägen i Råsunda med utgångspris på 2 650 000 är den mest klickade bostadsrätten i Solna just nu. Foto: MOHV

Motiverade köpare i juli

Men ju närmare sommaren vi kommer desto fler lägenheter ryker. Efter midsommar, när industrisemestern drar i gång, dyker det rejält.

– Det är inte nödvändigtvis dåligt att sälja. Det finns många motiverade köpare i juli, de som behöver bostad innan skola och arbete sätter igång.

Hur ser du på bostadsmarknaden just nu? Några orosmoln?

– De flesta tecken vi ser är försiktigt positiva. Det är färre som tror på sjunkande priser och affärer går lite fortare och sådär. Vi förväntar oss inga större prissvängningar åt något håll. Så länge arbetsmarknaden är positiv och konjunkturen går hyggligt.

Efter att priserna föll hösten 2017 har vi en annan prisnivå än för några år sedan, säger Staffan Tell.

– Våren 2017 låg kvadratmeterpriset för bostadsrätter i länet på 60 000 kronor – i dag ligger den på 54 000. Det har skett en successiv stabilisering, men vi ligger fortfarande en bit under där vi var tidigare.