ANNONS

Bostadsförtur väckte känslor

Signalistens beslut har väckt starka reaktioner.
Signalistens beslut har väckt starka reaktioner.
Signalistens beslut om att öronmärka 25 lägenheter till flyktingfamiljer väcker debatt. Många läsare är kritiska mot förturen då den upplevs som orättvis, medan andra tycker att det är en självklarhet att hjälpa.
ANNONS

Beslutet om att öronmärka 25 lägenheter till flyktingfamiljer har rört upp starka känslor hos läsarna. Många har ringt och mejlat in till redaktionen, medan andra har diskuterat saken på tidningens Facebooksida.

Åsikterna går isär, men en övervägande majoritet är negativa.

”Nu har man betalat och stått 10 år i kön. Man undrar om det är värt att fortsätta köa? Det är som att du står i busskön och så kliver någon in från sidan och går före dig, det är den känslan”, säger en ung man.

En kvinna finner beslutet stötande.

”Ni kommer inte få hurrarop för detta Var så säkra! Buropen kommer skalla över er. Utom från ett litet antal förstås. Inte en människa får en lägenhet på årtionden.”

Flera av de som hört av sig är föräldrar som har barn som vill men inte kan flytta hemifrån. Andra menar att flyktingar utan bostad måste gå före. ”Tänk då på att de ungdomarna bor hemma medan flyktingarna inte har något!”

Artikeln fick även stor spridning på nätet och många diskussionstrådar startades. I en av dessa gick det så långt att någon lade ut namn, adress och kontaktuppgifter till hela Signalistens styrelse.

Styrelsens ordförande Magnus Nilsson (M) har fått ta emot en hel del reaktioner.

– Det har kommit en del jävligt sura mejl, vilket inte är så konstigt, det förstod vi ju. Det är inte konstigare än att jag får svara för de beslut jag fattar. Sammanlagt har jag väl fått mellan 10-15 mejl och samtal, säger han.

ANNONS

Vad säger folk?

– Det är ju ingen som varit positiv precis. Det uppstår en intressekonflikt, det är det ingen idé att hymla om, säger han.

Fakta

Detta gäller saken

Solna stad har tecknat avtal med länsstyrelsen om att ta emot 50 flyktingar med permanent uppehållstillstånd i Solna. I åtagandet ingår att hjälpa de nyanlända med bostad.

Den kommunala bostadsstiftelsen Signalistens styrelse har beslutat att upplåta 25 hyresrätter med förstahandskontrakt till flyktingfamiljer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.