ANNONS

Majoriteten vill garantera alla över 70 år bostad

Bovieran Haninge
Bostäder för äldre finns i olika former. Här en bild från Bovieran i Haninge.
Den nya mittenmajoriteten i Botkyrka tänker utreda en bostadsgaranti för alla över 70 år.
– Jag ser fram emot att kunna presentera förslag på hur denna garanti ska kunna bli verklighet och se ut, säger Kristdemokraten Aram El Khoury i ett pressmeddelande.
ANNONS

En politisk arbetsgrupp kommer att tillsättas för att fram ett förslag på hur bostadsgarantin kan se ut.

– Bostaden är en stor trygghet. Vi vill att alla äldre ska kunna bo i en bostad som är anpassade efter deras behov i Botkyrka. Jag är glad över att vi tillsammans i mittenmajoriteten tar på oss att försöka skapa en sådan garanti, Ebba Östlin (s), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Bostadsgaranti för unga

I somras lovade Ebba Östlin att satsa på bostadsgaranti även till unga vuxna. Något som avfärdades som ett desperat vallöfte av Moderaternas Stina Lundgren.

Politisk arbetsgrupp

Mittenmajoritetens mål är att bostadsgarantin träder i kraft under den här mandatperioden. Den politiska arbetsgruppen kommer att ledas av kristdemokraten Aram El Khoury.

– När man blir äldre ställs nya krav på sin bostad, antingen behöver man omsorg dygnet runt, mindre stöd eller bara mer sällskap och kanske fysiskt anpassade bostäder. Jag ser fram emot att kunna presentera förslag på hur denna garanti ska kunna bli verklighet och se ut, säger Aram El Khoury (kd) vice ordförande i vård och omsorgsnämnden i pressmeddelandet.

Aram El Khoury kristdemokraterna

Aram El Khoury. Foto: Pressbild

Olika typer av bostad

Utöver vård- och omsorgsboenden och servicehus som är biståndsbedömda riktar sig ofta trygghetsbostäder som har gemensamma ytor och service till äldre personer, liksom så kallade seniorbostäder som är helt vanliga bostäder, men avsedda för personer över 55 år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.