ANNONS

Brand i lägenhetshus i Ör – sex skadade

Logdansvägen.
Logdansvägen.
Mitt i Sundbyberg är på plats på Logdansvägen efter torsdagsmorgonens brand. Sex personer har förts till sjukhus med brand- och rökskador.

– Röken var så tjock att man inte såg någonting, berättar en boende.
ANNONS

Polis och räddningstjänst larmades till Logdansvägen i Ör klockan 08.24 på torsdagsmorgonen.

– Det slog ut lågor genom fönstret ur lägenheten på bottenvåningen, säger Albin Näverberg på polisens länskommunikationscentral.

En person befann sig i lägenheten och har förts till Karolinska med brand- och rökskador. Man evakuerade lägenheten ovanför och hittade där två personer.

– De har andats in mycket rök och förts till sjukhus. Det är allvarligt, säger Albin Näverberg.

Ytterligare en person har förts till sjukhus med rökskador.

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att påbörja släckningsarbete och evakuering.

– Det var dramatiskt, lägenheten på första våningen var i full brand, det var ett allvarligt läge, säger Max Tollqvist, yttre befäl på räddningstjänsten till Mitt i:s reporter Anna Wachenfeldt som är på plats på Logdansvägen.

Sex personer har förts till sjukhus med brand- och rökskador.

– Läget ska inte vara livshotande, säger Max Tollqvist.

ANNONS

Räddningstjänsten har sökt igenom samtliga lägenheter i uppgången för att försäkra sig om att inga personer är kvar inomhus.

Många boende stod vid 10.30-tiden fortfarande kvar utomhus och försökte hålla värmen med filtar samtidigt som de väntar på besked om vad som hänt – och om de kan få komma in i sina lägenheter.

Mari och Abdulrasool Wahid vaknade av att det var rök i lägenheten och trapphuset. De bor på första våningen. De tvingades utrymma lägenheten genom att hoppa ned från balkongen.

– Vi har ont i ryggen efter hoppet, säger Abdulrasool.

– Jag var i skolan när mamma ringde och sa satt det brann. Jag sprang hem, berättar dottern Resala Wahid.

– Vi får ingen information om vad som hänt. Våra grannar är skadade och vi vet inte hur det ser ut i vår lägenhet, säger Resala.

En annan boende, Kubreab, vaknade också av att det luktade starkt av rök. När han tittade ut från balkongen stod lågorna rakt ut från lägenheten.

– Röken var så tjock att man inte såg någonting, berättar han.

Branden tycks ha varit koncentrerad till en uppgång. En boende i grannhuset som Mitt i Sundbyberg möter på platsen märkte inte ens att det brann.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

– När räddningstjänsten är klar där inne och det svalnat lite ska vi göra en teknisk undersökning, säger Erik Nilsson, polisinsatschef.

Han vill inte uttala sig närmre om hur branden kan ha uppstått men säger att det finns anledning att anta att det begåtts ett brott.

Lägenheten där branden startade är totalt utbränd, men flera bostäder har skadats. Förvaltaren ska under dagen inspektera och dokumentera skadorna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.