ANNONS

Fyra bostadsinbrott i helgen – nu ökar de i Vallentuna

inbrottskollage Vallentuna
När det är lov ökar inbrotten, säger Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren.
I helgen som gick anmäldes fyra inbrott i Vallentuna. Lika många anmäldes förra helgen.
Det verkar som att bostadsinbrotten ökar igen.
ANNONS

När husägarna kom hem från jobbet i fredags vid halv sju upptäckte de att någon krossat ett källarfönster, gått och sökt igenom hela huset, som ligger i Frösunda. Tjuvarna kom bland annat över datorer. Ett par timmar senare upptäckte ägarna till ett fritidshus i Brottby också att de fått inbrott. Ett fönster var sönderslaget och i huset fanns spår av att någon varit inne och stökat till. Ägarna, som inte hade varit i huset på tre veckor, kunde dock inte se att något saknades.

Rotat runt i villan

På lördagen vid 18 utlöstes inbrottslarmet på ett hus i Bällstalund, av att glaset på altandörren hade krossats. Även där kunde de som bor i huset konstatera att någon hade rotat runt i villan. Ett par från Ormsta, som varit borta mellan fredag och lördag, gick direkt och la sig på lördagkvällen när de kommit hem. På morgonen upptäckte de att badrumsfönstret var uppbrutet och att någon varit inne i huset.

Håll koll på ditt område

Även förra helgen anmäldes fyra inbrott i Vallentuna.

Det verkar alltså som att bostadsinbrotten ökar igen.

– Ja, det får man nog säga. Fyra i veckan –  så kan vi inte hålla på i längden. Det kommer inte att bli bra, säger Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren. Därför är grannsamverkan viktig. Och att man inte tvekar att ringa 112 om man ser något som avviker.

Ta hjälp av grannarna

När det är lov är det många som reser bort. Det vet tjuven som ofta passar på att begå inbrott då. Polisens råd för att undvika inbrott när man inte är hemma är att berätta för grannarna när du ska vara borta och att be dem hålla koll. Se också till att plocka bort stöldbegärliga föremål från tomten, som cyklar eller trädgårdsmaskiner. Ha heller inga stegar ute på tomten, de blir lätt redskap för tjuvar som vill ta sig in genom fönster eller altandörrar.

– Vi kommer att satsa mera på inbrott den här veckan tillsammans med grannsamverkansbilarna eftersom inbrottsrisken ökar när folk reser bort, säger Stefan Dahlgren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.