ANNONS

Bostadsinbrotten ökade kraftigt i Skärholmen

Bostadsinbrott.
En trist syn att komma hem till.
Än är året inte slut. Ändå har betydligt fler inbrott och inbrottsförsök gjorts i Skärholmens stadsdel under 2017 än under hela 2016.
Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).
ANNONS

I slutet av november gick Skärholmspolisen ut och uppmanade människor att vara på sin vakt mot inbrottstjuvar. Orsaken var en våg av bostadsinbrott, i både Skärholmens stadsdel och Hägersten-Liljeholmen. Både lägenhetsinnehavare, radhus- och villaägare var drabbade.

Nu visar Brås statistik att 49 bostadsinbrott eller försök till bostadsinbrott polisanmäldes i Skärholmens stadsdel under november 2017. Det är betydligt fler än under oktober, då siffran var 31.

Dessutom har en rejäl ökning skett jämfört med samma månader under 2016. I oktober 2016 anmäldes 19 inbrott/inbrottsförsök i stadsdelen, och i november samma år 15 stycken.

Den dystra trenden gäller även året som helhet. Under de första elva månaderna 2017 anmäldes 250 bostadsinbrott i Skärholmens stadsdel. Det är en ökning på över 20 procent jämför med 2016, då 205 bostadsinbrott anmäldes.

Inte bara Skärholmens stadsdel är drabbat. Dagens Nyheter rapporterade nyligen om rekordhögt antal bostadsinbrott i Stockholms län under de två senaste månaderna. Tidningen återgav också statistik från polisen som visade att bostadsinbrotten i länet ökat med 25 procent under november 2016 – oktober 2017, jämfört med november 2015–oktober 2016.

Utländska ligor är skyldiga till de flesta bostadsinbrotten, enligt polisen. I DN:s artikel pekas främst ligor från Östeuropa, Baltikum, Sydamerika och Balkan ut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.