Så stora bostadsklipp gjorde säljarna i Tyresö

Stockholmarna har tjänat på sina bostadsaffärer, åtminstone under 2017.
Stockholmarna har tjänat på sina bostadsaffärer, åtminstone under 2017.
Över 781 000 kronor. Så mycket tjänade i snitt en Tyresöbo som sålde sin bostad under 2017. Det är nära länssnittet.

Bostadsmarknaden har saktat in, men säljarna har trots det kunnat tjäna sig en rejäl hacka – i snitt nära 800 000 kronor på en bostad i Stockholms län under 2017.

Det visar nya siffror från SCB som mäklarbyrån Bjurfors har tagit fram.

En tiondel av alla bostadsrätter i Sverige såldes under 2017 och det var också i juli det året som bostadsmarknaden senast var riktigt het. Sedan dess har nämligen priserna i exempelvis Stockholms innerstad sjunkit med drygt 11 procent.

Lidingö och Danderyd i topp

De två kommuner i Stockholms län där bostadsvinsterna var som högst 2017 var Lidingö och Danderyd med snitt på över 1,4 respektive 1,36 miljoner kronor i vinst på bostadsaffären.

– Historiskt sett har de som vågat köpa en dyrare bostad tjänat mest och därmed gjort den bästa bostadskarriären. Den strategin har varit bra under åren då marknaden präglats av stark uppgång som drivits av låga räntor, stor inflyttning och lågt bostadsbyggande, säger Fredrik Kullman vd på Bjurfors.

Den som sålde en bostad i Tyresö det året tjänade i snitt cirka 781 000 kronor, vilket är drygt tusen kronor under länssnittet.

Så stor vinst gjorde säljarna i din kommun