Så stora bostadsklipp gjorde säljarna i Värmdö

bostadsvinster-varmdo-collage
Värmdöborna gör större vinster på bostadsförsäljningar än länsbon i snitt.
Värmdöbor som sålde sin bostad under 2017 gjorde en vinst på över 800000 kronor. Mer än snittet i Stockholms län men en bit efter exempelvis grannkommunen Nacka, Lidingö och Danderyd.

Bostadsmarknaden har saktat in, men säljarna har trots det kunnat tjäna sig en rejäl hacka – i snitt nära 800000 kronor på en bostad i Stockholms län under 2017. Och i Värmdö låg vinsterna drygt 70000 kronor över länssnittet.

Det visar nya siffror från SCB som mäklarbyrån Bjurfors har tagit fram.

En tiondel av alla bostadsrätter i Sverige såldes under 2017 och det var också i juli det året som bostadsmarknaden senast var riktigt het. Sedan dess har nämligen priserna i exempelvis Stockholms innerstad sjunkit med drygt 11 procent.

Lidingö och Danderyd i topp

De två kommuner i Stockholms län där bostadsvinsterna var som högst 2017 var Lidingö och Danderyd med snitt på över 1,4 respektive 1,36 miljoner kronor i vinst på bostadsaffären.

– Historiskt sett har de som vågat köpa en dyrare bostad tjänat mest och därmed gjort den bästa bostadskarriären. Den strategin har varit bra under åren då marknaden präglats av stark uppgång som drivits av låga räntor, stor inflyttning och lågt bostadsbyggande, säger Fredrik Kullman vd på Bjurfors.

Så stor vinst gjorde säljarna i din kommun