ANNONS

De ställer ut bostadskrisen i Almedalen

Fem personer som sover ett rum där det även finns ett litet pentry.
Fem personer som sover ett rum där det även finns ett litet pentry.
Bostadskrisen är akut i Stockholm. För att lyfta frågan bland Stockholms politiker kommer Stockholms handelskammare att arrangera en fotoutställning om bostadskrisen tillsammans med Stockholms fastighetsägare och Fotografiska museet, under Almedalsveckan på Gotland.
ANNONS

En av de viktigaste frågorna för Stockholms politiker är bostadsfrågan, enligt Stockholms handelskammare. För att belysa frågan ytterligare kommer Fotografiska museet, Stockholms fastighetsägare och Handelskammaren att arrangera utställningen  Tak över huvudet – bostadskrisens ansikte.

– Bostadsfrågan borde vara en av de absolut viktigaste frågorna för Stockholms politiker. Den akuta bostadskrisen är det största hindret för utveckling och tillväxt i Stockholmregionen, säger Daniella Waldfogel, näringspolitisk expert, Stockholms handelskammare.

Från fotoutställning ”Tak över huvudet”. Foto: Stefan Bladh

Utställningen Tak över huvudet har visats på Fotografiska under våren, nu ska den visas vid Sankta Karins kyrkoruin på Gotland under Almedalsveckan.

– Vi från Handelskammaren är med och arrangerar. Vi hoppas att utställningen ska väcka frågan bland politikerna och att den hamnar högre upp på agendan. Handelskammaren hoppas att det ska bli ett gemensamt samarbete bland Stockholms politiker, även om det innebär att en del heliga kor slaktas, säger Daniella Waldfogel.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.