Bostadspriserna fortsätter att öka

Priserna på Sollentunas bostadsrätter har stigit med 16 procent det senaste året.

Lägenheter nära kollektivtrafiken säljer allra bäst.

Genomsnittspriset per kvadratmeter i Storstockholm har nu sprängt 50 000-kronorsgränsen. I flera kommuner har priserna för bostadsrätter stigit med över 20 procent det senaste året.

Även i Sollentuna har priserna fortsatt öka, om än bara med 16 procent. Och enligt mäklaren Per Klint på Mäklarhuset lär marknaden inte förändras inom den närmaste framtiden.

– Det krävs nog någon form av yttre påverkan om priserna ska sluta att stiga, att amorteringskraven blir verklighet till exempel. Men det är så klart svårt att säga när eller om det händer, säger han.

Enligt den senaste statistiken kostar en genomsnittlig bostadsrätt i kommunen nu 35 447 kronor per kvadratmeter. Mest avgörande för slutpriset är hur pass nära kollektivtrafiken bostaden ligger.

– De centrala delarna är definitivt mest populära. Det går i vågor, en period var närhet till naturen viktig för många, men nu är det definitivt kommunikationsmöjligheterna som påverkar. Det gör också att andra kommunikationstäta områden ökar, Helenelund har blivit mer populärt till exempel, säger Per Klint.

Andra lokala mäklare som Lokaltidningen Mitt i har pratat med håller med.

– Stor tomt kunde också påverka starkt för några år sedan, men så är det inte längre. Nu är det kollektivtrafiken som är viktigast, säger mäklaren Ola Rosendahl på Bjurfors.

Konstigt skräp är vardag på Hagbytippen

hagby Sprängmedel och konserverade ormar kan verka som udda föremål att försöka återvinna. Men på Hagby återvinningscentral är personalen van att hitta konstigt skräp.

Några av de allra märkligaste föremålen som har kommit in är vapen, flygplansmotorer, ett hästhuvud, sexleksaker och människoavföring.

På bilden syns Jennifer Carlsson med en uppstoppad fågel som någon lämnat.