ANNONS

Så har bostadspriserna gått i Botkyrka/Salem

Norra Botkyrka
Priserna på bostadsrätter har gått upp i Botkyrka.
Priset på bostadsrätter har gått upp i Botkyrka och ned i Salem.
För villorna har har priset vikit nedåt i båda kommunerna.
Det visar ny mäklarstatistik.
ANNONS

Det är Mäklarstatistik som i dag presenterat den senaste utvecklingen för bostadspriserna. Statistiken visar att priset på bostadsrätter gått upp i Botkyrka sedan början av året. En bostadsrätt i kommunen kostade i augusti i genomsnitt 32 999 kronor per kvadratmeter. Den senaste tremånadersperioden har priserna ökat med 4,5 procent. Priserna ligger dock en bra bit kvar från rekordnivåerna i september 2016 då kvadratmeterpriset i genomsnitt låg på 35 772 kronor. Den senaste månaden har priserna gått upp 2,8 procent.

– Marknaden visar genomgående positiva signaler. Det nya den här månaden är att även stockholmområdet tycks ha brutit en negativ trend som funnits under våren och därmed nu följer ett mönster vi tidigare sett i Stor-Malmö och Stor-Göteborg, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Kärvare för villapriserna

När det gäller villor ser det dock kärvare ut. Villapriserna i Botkyrka har sjunkit med 0,7 procent på tre månader och 6,4 procent på ett år.

Nedåt i Salem

I Salem har priserna för bostadsrätter dock gått ned 3,3 procent de senaste tre månaderna. En kvadratmeter kostade i augusti 28 943 kronor i snitt. Rekordnivån i Salem uppnåddes i maj 2017 då priset i genomsnitt var 32 501 kronor per kvadratmeter. Villorna i Salem har de senaste tre månaderna gått ned 1,2 procent och ned 8,6 procent på ett år.

Fakta

Så har det gått i Botkyrka och Salem

Botkyrka

Bostadsrätter

3 månader: + 4,5 procent

12 månader: + 0,6 procent

Villor

3 månader: – 0,7 procent

12 månader: – 6,4 procent

Salem

Bostadsrätter

3 månader: -3,3 procent

12 månader: -6,1 procent

Villor

3 månader: – 1,2 procent

12 månader: -8,6 procent

Källa: Mäklarstatistik