ANNONS

Bostadspriserna har mattats av

Villapriserna i länet ökade endast med en procent under november, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.
Villapriserna i länet ökade endast med en procent under november, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.
Det verkar som att bostadsmarknaden har gått in i vinterdvala. Priserna på både bostadsrätter och villor har stått mer eller mindre still under november. I innerstan sjönk till och med priserna med en procent.

Samtidigt har rekordmånga bostadsrätter lagts ut till försäljning de senaste fyra veckorna.
ANNONS

Under november stod bostadspriserna i länet helt still enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. I centrala Stockholm gick priserna på bostadsrätter till och med ner med en procent under perioden.

Villapriserna har också legat relativt still och gick bara upp med en procent under november.

– Det är normalt att marknaden går in i ett lugnare tempo inför årsskiftet, trots det är årstakten fortsatt hög för både villor och bostadsrätter, konstaterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Ser man på bostadsrättspriserna de senaste tre månaderna så har de gått upp med sju procent i länet, och med 18 procent om man kikar på priserna för de senaste 12 månaderna.

Villorna har följt ungefär samma utveckling och har gått upp med fyra procent de senaste tre månaderna och med 17 procent det senaste året.

Även i Göteborg är utvecklingen ungefär den samma.

Rekordmånga bostadsrätter i länet har också kommit ut på marknaden de senaste fyra veckorna enligt Hemnet – 8 166 stycken.

– Det har inte kommit ut så många bostadsrätter under någon motsvarande period sedan Hemnet började föra statistik 2008. Samtidigt gör dock den mycket snabba försäljningshastigheten för bostäder att det tillgängliga utbudet är rekordlågt, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.