ANNONS

Bostadspriserna slår nya rekord

Priset för en bostadsrätt i Danderyd bara fortsätter att öka. Nu får man i snitt betala­ 55 172 kronor per ­kvadratmeter.
ANNONS

Stockholms län har sprängt 50 000-kronorsgränsen i kvadratmeterpriser för bostadsrätter och Danderyd hjälper till att dra upp snittet rejält. Det visar färska siffror från Mäklarstatistik.

– Vi börjar komma upp i innerstadsnivåer, säger Daniella Georges, mäklare på Fastighetsbyrån i Danderyd.

Hon sålde en etta i Mörbylund för 76 811 kronor per kvadrat förra veckan. Mörbylund är ett populärt område där kvadratmeterpriserna ökar mest i Danderyd, enligt henne.

– Det ligger så bra till och det finns många små lägenheter, ­säger hon.

Många av hennes köpare är yngre. De är uppvuxna i Dande­ryd och flyttar tillbaka efter studier i annan stad eller annat land och vill ha ett eget hem.

– Sedan har vi många från Täby och Åkersberga som vill komma närmare tunnelbanan, säger Daniella Georges.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter ökat med 22 procent i Danderyd. I länet är det bara Stockholms innerstad och Söderorts närförorter som har högre kvadratmeterpriser.

Madeleine Colliander Müller på Skandiamäklarna i Danderyd är inte förvånad över prisutvecklingen. Utbudet har varit mindre i år och dessutom tror hon att bostadsrätterna i Danderyd är något undervärderade.

– De har inte hängt med i prisrallyt som varit i övriga Stockholm tidigare, så jag tycker att det är en rimlig upphämtning, säger hon.

ANNONS

Vi börjar komma upp i innerstadsnivåer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.