Bostadspriserna i Tyresö sjunker inte

Bostadspriserna är stabila i Tyresö.
Bostadspriserna är stabila i Tyresö.
Priserna för bostadsrätter i Stockholm har backat och är tillbaka på samma nivå som för ett år sedan. I Tyresö har priserna däremot ökat med 2 000 kronor per kvadratmeter på tolv månader. Det visar nya siffror från Svenska Mäklarstatistik.
– De är ungefär på samma prisnivå som ett år sedan, säger Stefan Larsson franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling.

Priserna för bostadsrätter i Stockholm har backat och är tillbaka på samma nivå som för ett år sedan. Men i Tyresö är läget stabilt när det kommer till priserna.

– Det är ungefär på samma prisnivå som ett år sedan, någon procent upp eller ned, men på tolv månader är det i princip oförändrat, säger Stefan Larsson.

Under de senaste tolv månaderna har kvadratmeterpriset för bostadsrätter i Tyresö gått både upp och ned. I november förra året låg priset på 38 200 kronor per kvadratmeter, jämfört med 40 350 kronor i oktober 2017. Enligt Stefan Larsson är ökningen i nivå med det vanliga.

– Vi känner oss rätt lugna, det säljs en hel del och det fundamentala behovet att flytta finns fortfarande. Även om prisutvecklingen inte kommer vara som de senaste åren så ser vi en fortsatt efterfrågan på bostäder, säger Stefan Larsson.

Fler bostäder– men trögare marknad

Enligt Stefan Larsson har de varit färre intressenter på visningar för bostadsrätter, men det ska inte ha påverkat priserna i slutändan. Något som märkts av är att antalet bostadsrätter till försäljning ökat, men att försäljningen går trögare. Vissa objekt säljs inte alls och vissa plockas bort för att läggas ut till försäljning längre fram i tiden.

– Något som märkts av är ett något större utbud på bostadsrätter, och att vissa försäljningar har ett långsammare tempo än vanligt, men det beror till stor del på längre handläggningstider hos till exempel banker, säger David Hedenström, mäklare på Husmanhagberg.

Tips till de som vill sälja?

– Var ute i god tid och ha inte för bråttom, då måste man inte sälja just den veckan. Då kan man ha is i magen och sälja när den rätta säljaren dyker upp, säger Stefan Larsson.