ANNONS

Bostadsrättsförening polisanmäler vandalisering av häck

Pulka
Bråket om oförsiktig pulkaåkning på bostadsrättsföreningen Björkbackens mark i Bällstaberg som Mitt i Vallentunasteget berättat om har trappas upp.
ANNONS

De nyplanterade häckarna som föreningen ville skydda med avspärrningsband har ryckts upp och kastats, i går måndag, på en gångväg intill.

Nu har bostadsrättsföreningen valt att polisanmäla händelsen.

Bråket startade när pulkaåkning i backen där den nyplanterade häcken står skadade den. Föreningen bad pulkaåkare att ta det försiktigt. När det inte skedde satte föreningen upp ett avspärrningsband samt sandade närmast häckarna.

Bilder på avspärrningsbandet och sanden lades upp i sociala medier där händelsen snabbt blev en snackis. Många ansåg att föreningen ville hindra barn från att ha roligt i snön. Föreningen har tidigare berättat att de anser bilden som lades upp var missvisande. Pulkaåkning har hela tiden kunnat ske. Hela syftet med avspärrningen var att skydda växtlighet på föreningens privata mark.

Till den aktuella backen kommer pulkaåkare från olika håll, närboende såväl som mer långväga. Föreningen tror att vuxna ligger bakom skadegörelsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.