OS, dans och film på programmet

Du kan testa capoeira, breakdance, parkour, hälsocoachning och dans där du bestämmer stilen på Subtopia.
Du kan testa capoeira, breakdance, parkour, hälsocoachning och dans där du bestämmer stilen på Subtopia.
Botkyrka Winter Games innehåller inte enbart sport – passa på att testa dina dj-kunskaper!
Botkyrka Winter Games innehåller inte enbart sport – passa på att testa dina dj-kunskaper!
Sportlovet är i full gång, och som vanligt finns det en hel del aktiviteter att ge sig i kast med.

Under nästa vecka är det dags för Botkyrka Winter Games. Det här blir den fjärde gången kommunen anordnar evenemanget som innefattar både Olympic day och Winter Games. Aktiviteterna som vänder sig till åldrarna 7-12 startar i Idrottshuset i Tumba under måndagen och forsätter sedan under tisdagen. Här kan barnen testa på en uppsjö av aktiviteter som streetdance, parkour, konståkning, hockey och cricket. Föreningen Fanzingo kommer också att finnas på plats och köra filmmarathon och DJ-workshops.

Winter Games fortsätter sedan i Botkyrkahallen under onsdagen och torsdagen. Här finns det också en hel del utmaningar att ge sig på, som takewondo, fäktning, innebandy eller målning med Botkyrka konsthall. Det går att testa DJ-kunskaperna även här om lusten faller på.

Carl Sandin är idrottsutvecklare i Botkyrka kommun.

Målsättningen är att erbjuda sportlovslediga barn meningsfulla aktiviteter och samtidigt visa upp det lokala föreningslivet och de möjligheter som finns i Botkyrka, säger Carl Sandin.

Under tisdagen börjar Olympic day i Idrottshuset i Tumba, och fortsätter dagen efter i Botkyrkahallen. Det är en satsning som kommunen genomför i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté och en rad kända idrottare kommer att finnas på plats. Vad sägs om att prova skidskytte med OS- proffset Tord Viksten eller kanske hänga med ishockeyspelaren Kim Martin? Vid 11.30 kommer en OS-invigning att genomförs under båda dagarna. Det kommer bland annat att finnas en streetcurlingbana där och Fredrik Linberg som tog curlingbrons på OS i Sotji kommer att vara på plats för att visa hur det går till.

Själva konceptet är fortfarande att prova på aktiviteter men det blir en extra krydda med olympierna på plats, menar Carl Sandin som berättar att kommunen satsar på runt 1000-1500 besökare per dag.

– Det har varit väldigt bra och det är väldigt många barn som tycker att det är jättekul, säger Carl Sandin.

Det finns gott om andra aktiviteter att prova på i kommunen under sportlovet och D.I.T Subtopia erbjuder under fem dagar. Det blir dans på deltagarnas villkor, breakdance, parkour, capoeira och workshop i träning, hälsa och kost. Det är gratis att delta men du bör anmäla dig i förväg om du är intresserad.

Det finns även möjlighet att på Botkyrka kulturskola eller haka på Fanzingo som satsar på en dokumentärsfilms-workshop.

Fakta

Sportlovskul

Botkyrka Winter Games i Idrottshuset: 29 februari-1 mars klockan 10-15.

Botkyrka Winter Games i Botkyrkahallen: 2-3 mars klockan 10-15.

Olympic day: Tisdagen den 1 mars i Tumba och den 2 mars i Hallunda.

DIT (Do It Together) på Subtopia: 29 februari-4 mars.