ANNONS

Succé för yrkesprogrammen på Botkyrkas gymnasieskolor

Tumba gymnasium
Studenter firar examen på Tumba gymnasium.
Botkyrka kommun gläds åt fina siffror för gymnasieskolan.
Speciellt bra har det gått för yrkesprogrammen visar en ny jämförelse.
– Gymnasieskolorna har ett oerhört starkt år bakom sig, säger Alf Solander.
ANNONS

På yrkesprogrammen i Botkyrka tog drygt 83 procent av eleverna examen inom tre år visar siffrorna från 2019. Det är en ökning med 7,4 procentenheter från 2018 och det är nästan 11 procent bättre än genomsnittet i Sverige.

100 procent

– På våra tre yrkesprogram, el- fordon- och restaurangprogrammet tog 100 procent av eleverna examen sist. Hundra procent för alla tre samtidigt har aldrig hänt förut, säger Alf Solander som är rektor för Tumba gymnasium.

Alf Solander pekar på att Botkyrkas gymnasier har ett starkt år bakom sig.

Bäst på Södertörn

Det gör också Botkyrkas gymnasiechef Lars-Gustaf Jonsson.

– Botkyrkas lärare håller hög klass och deras möten med eleverna är helt avgörande för den positiva resultatutvecklingen. Jag gläds särskilt åt utvecklingen vid våra yrkesprogram. Skolledare och personal fokuserar på ordning och reda i dialog med våra elever, säger Lars-Gustaf Jonsson, verksamhetschef för gymnasieskolan i ett uttalande på kommunens hemsida.

Enligt kommunen lyfter också Nynäshamn och Salem. Men Botkyrka var i senaste mätningen bäst av alla Södertörnskommuner när det gäller gymnasieelever som tar examen inom tre eller fyra år.

Sett till alla kommunala gymnasier i Botkyrka tar 66,6 procent av eleverna examen inom tre år. Det är ett lyft med 10 procentenheter på två år och nästan två procent över landets genomsnitt.

Den genomsnittliga betygspoängen för eleverna i Botkyrka ligger på 14,4 poäng, nästan samma som i riket där snittet är 14,3 poäng.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.