ANNONS

Botkyrkas kommunalråd avgår

Katarina Berggren.
Katarina Berggren.
Katarina Berggren lämnar alla sina politiska uppdrag i Botkyrka kommun.

Nu jobbar Socialdemokraterna på vem som ska efterträda kommunstyrelsens ordförande.
ANNONS

I elva år har Berggren varit kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, vilket är den högsta politiska positionen i Botkyrka. Enligt politiske sekreteraren Emanuel Ksiazkiewicz (S) har Berggren fått jobb utanför den kommunala organisationen.

– Nästa vecka kan vi gå ut med vad det handlar om, säger Ksiazkiewicz.

Partiet skriver i ett pressmeddelande att Berggren under sina år i Botkyrka ”fokuserat på jobb och näringslivsfrågor, men även på att införa ett interkulturellt perspektiv och lyfta kulturens roll i samhället.”

– Det är kul och tråkigt på en och samma gång. Jag har under 11 år haft förmånen att utveckla Botkyrka som plats. Det har varit fantastiskt, intressant och roligt. Nu känner jag att det är dags att gå vidare och lämna över stafettpinnen till någon annan, säger Katarina Berggren i ett pressmeddelande.

Den 16 december kommer Socialdemokraterna att utse hennes efterträdare. Dagen efter blir efterträdaren vald på kommunfullmäktige.

– Vi har påbörjat en process för att hitta en bra efterföljare – någon som kan fortsätta driva framgångsrik och framtidsinriktad socialdemokratisk politik. Jag är stolt över allt vi har åstadkommit med Katarina i spetsen. Nu tar vi fart för att fortsätta den utvecklingen, säger Serkan Köse, ordförande för Socialdemokraterna i Botkyrka i samma pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.