ANNONS

Botkyrkas oppositionsråd rasar mot minnesbilden i Fittja centrum: ”Ska tas bort”

Jimmy Baker i Alby 2015. Baker
Jimmy Baker vill få ner minnesbilden i Fittja centrum.
Botkyrkas oppositionsråd Jimmy Baker (M) är skarpt kritisk till att konstverket "Rest in Peace" återigen hängts upp i Fittja centrum.

– Jag tycker det ska tas bort, man ska inte använda kommunala skattepengar till detta, säger han.
ANNONS

Minnesbilden ”Rest in Peace” är kontroversiell enligt vissa. Samtliga tre unga män i konstverket dog mellan 2009 och 2013 genom sitt leverne. Två av dem sköts ihjäl, en körde ihjäl sig. Men boende i området har drivit på för att målningen ska finnas uppe, detta har Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist tidigare sagt till Mitt i.

Willy Vitala (M), vice ordförande i Mångkulturellt centrums (MKC) styrelse, har också sagt till Mitt i att styrelsen inte deltagit i beslutet att sätta upp konstverket på offentlig plats, men berättar att de blivit informerade om vad som händer och att han själv var med och fattade beslut om att MKC skulle förvara bilden.

– Konstverket får gärna finnas, men jag var och är tveksam till att kommunen, Botkyrkabyggen och MKC ska medverka till att det får en publik plats. De som avbildas är inga förebilder direkt, har han sagt till Mitt i.

Nu får Willy Vitala medhåll av partikamraten och oppositionsrådet Jimmy Baker (M).

– Jag har naturligtvis all respekt för de här tre personernas släktingar och närstående, det är naturligtvis en oerhörd förlust att förlora en familjemedlem. Men att glorifiera och måla upp dessa personer som förebilder samtidigt som polisen och staten satt in extra satsningar för kommunen för att bekämpa brottsligheten, jag tycker inte man står upp för det moraliskt riktiga från kommunledningens sida då, säger Jimmy Baker.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.