ANNONS

Botox och reality mitt i Mörby centrum

Vanessa Ammar flyttar in i den gamla zoobutiken.
Vanessa Ammar flyttar in i den gamla zoobutiken.
En av Malmös skönhetskliniker etablerar sig nu i Danderyd. Nu öppnar en pop-up-klinik mitt i Mörby Centrum.
Den som är nyfiken på antirynk-sprutor, ansiktslyft med trådar och cellulitbehandlingar kan följa klinikchefen Vanessa Ammar och de andra i en ny realityserie.
ANNONS

I helgen slog skönhetskliniken Scandinavian Skincenter upp dörrarna i Mörby Centrum.

Till en början kommer behandlingarna att utföras i en pop-up-klinik mitt i gallerian. I januari blir det stor inflyttningsfest i zoobutikens lokal som nu ska renoveras.

Till en början erbjuds bland annat olika former av ansiktsbehandlingar, ögonfransförlängning och trådning av ögonbryn. Från januari tillkommer ansiktslyft med trådar, avancerad medicinsk hudvård som botox och fillers, kemisk peeling, samt olika typer av laserbehandlingar.

– Vi kommer även att satsa på plastikkirurgi och har redan börjat jakten på en duktig kirurg, säger grundaren Vanessa Ammar.

Hon gillar att göra tvärtemot. Därför etablerar hon sina skönhetskliniker i en av de mest offentliga miljöer som finns – köpcentrum.

– Man ska vara stolt över att man tar hand om sin kropp och sitt utseende, säger hon.

När hon startade Scandinavian Skincenter i Triangelns köpcentrum i Malmö trodde många att hon skulle floppa: ” Man kan göra ansiktsbehandlingar öppet, men inte botox”.

Men kliniken har gjort succé, och expanderar nu i Stockholm.

– Bara för att man gör injektioner behöver man inte se ut som Pamela Anderson. Vi är rätt duktiga på att få det att se naturligt ut, säger Vanessa Ammar.

ANNONS

Den som vill se henne i arbete kommer snart att kunna göra det i en realityserie där hon och övriga anställda på Scandinavian Skincenter spelar huvudrollerna. Serien kommer att sändas på nätet, via klinikens sociala kanaler.

– Jag är inte van vid att ha kameran i ansikten från morgon till kväll. Men det blir väldigt spännande, reality på riktigt.

Känsliga tittare varnas härmed. Skönhetsbranschen är ingen dans på rosor.

– Det kan hända saker, det blir blod, det är inte så prydligt. Jag kommer att visa att så här kan det se ut direkt efteråt. Men du blir fin om några dagar.

Allt fler stockholmare gör olika typer av skönhetsingrepp. Men branschen är alltjämt oreglerad. Det ställs inga krav på vilken kompetens som krävs för att utföra olika behandlingar och om olyckan väl är framme kan det vara svårt som ”patient” att ställa någon till svars.

– Alla kliniker är alltid utsatta. Vi säljer inte kläder. Det är kroppar vi jobbar med. Vad som helst kan hända. Det är nackdelen med branschen, säger Vanessa Ammar.

Vad ska man som kund  tänka på när man väljer klinik?

– Det är viktigt att det finns en ansvarig läkare. Därmed inte sagt att läkaren har den rätta handlaget. Känsla och erfarenhet är viktigt.  Jag är diplomerad behandlare, men inte sjuksköterska. Men tittar man på mina före- och efterbilder så ser man vad jag kan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.