Min lokala hjälte

Oklart hur Boulebar-branden startade

Boulebar i Rålis brann ner till grunden under nyårsdagens morgon.
Boulebar i Rålis brann ner till grunden under nyårsdagens morgon.
Polisens tekniker vet inte hur branden i Boulebar i Rålis startade under nyårdagens morgon.
– Restaurangen hade brunnit ner helt och det är svårt att säga ens var branden började, säger Ulf Höglund som är förundersökningsledare hos polisen.

På nyårsdagens morgon larmades räddningstjänsten till Rålambshovsparken där restaurang Boulebar stod i lågor.

08.21 konstaterades att den övertända lokalen inte gick att rädda. Släckningsarbetet fortsatte dock några timmar efter det.

– Vi är chockade och i tårar. Senaste somrarna har varit fantastiska med massor av folk och Rålis har blivit en succé på så många plan, skrev Boulebars Henrik Kruse på Facebook.

Polisen inledde snabbt en förundersökning om mordbrand. Men en vecka senare har polisen fortfarande inte lyckats ta reda på vad som orsakade branden.

– Teknikerna har inte lyckats konstatera om det är anlagt eller inte. Restaurangen hade brunnit ner helt och det är svårt att säga ens var branden började, säger Ulf Höglund som är förundersökningsledare hos polisen.

Kan det handla om en missriktad nyårsraket?

– Allt är möjligt. Restaurangen var stängd och det var ingen personal som jobbade. Men inget tyder i alla fall på någon elbrand.

Läggs fallet ner från polisens sida nu?

– Jag väntar till teknikerna kommer med sin slutliga rapport och sen får vi se, men just nu ser det inte så lovande ut, säger Ulf Höglund.