Bowling Bull rädda för hyreshöjning

Bowlinghallen i Jakobsberg kan tvingas stänga ner.
Bowlinghallen i Jakobsberg kan tvingas stänga ner.
På Bowlinghallen är man orolig för framtiden. På Järfällahus menar man att det är att ta ut en förlust i förskott.

På Bowlinghallen i Jakobsberg är man orolig inför framtiden. I oktober i år går det nuvarande avtalet med Järfällahus ut och det är dags att förhandla om ett nytt. När hallen tog emot det nya förslaget stod det klart att Järfällahus föreslår en hyreshöjning som kan komma att göra det svårt för verksamheten att fortsätta.

– De vill höja hyran med 150 procent, det klarar vi inte av, säger Emil Sawma.

Om vi tvingas stänga ner blir det ett hårt slag mot föreningslivet

Emil Sawma

Hallen är en samlingspunkt för Järfällaborna och Emil undrar hur kommunen tänker när de samtidigt vill att kommuninvånarna ska röra på sig.

– Om vi tvingas stänga ner blir det ett hårt slag mot föreningslivet, säger Emil. På torsdag ska jag ha möte med förvaltaren, vi får se vad hon säger.

Standardprocess

På Järfällahus har man en annan uppfattning om läget. Johannes Franke är kommunikationsansvarig.

– Förhandlingen har inte ens startat och vi gör såhär med alla hyresgäster vars avtal löper ut. Man säger upp och sen får man ett nytt förslag och så sker en förhandling, säger han.

Insamling

Det har redan startat en namninsamling på sociala medier, och det är tydligt att Bowlinghallen väcker många känslor.

Det finns ingen dold agenda

Johannes Franke

Johannes Franke förstår att hallen är viktig för många men vill inte ha någon åsikt kring att de eventuellt måste stänga ner som en direkt följd av en hyreshöjning.

– Det är inte vår sak att tycka om själva verksamheten men vi är måna om att alla verksamheter funkar och mår bra. Det är ingen tvekan om det, säger han och fortsätter.

– Det finns ingen dold agenda. Det är en effekt utav bristande kommunikation och det handlar om en standardprocess. Jag menar att det här är att ta ut en förlust i förskott.