ANNONS

Bowlinghall byggs om – till sportbar

I sommar byggs bowlinghallen i Baggeby om till sportbar. Om det blir under O’Learys flagg är oklart.

Efter ombyggnationen ska stället kunna ta emot minst 80 matgäster.
ANNONS

Som Lidingö Tidning tidigare berättat har Michael Mothander, ägaren till Lidingö Superbowl, länge haft planer på att utveckla sin verksamhet till en sportbar.

Ambitionen var först att få hyra även våningen ovanför bowlinghallen för att utöka ytan, men den idén har nu omvandlats till att bara bygga om en del av den befintliga bowlinghallen.

Nästa månad ska Michael Mothander ha ett möte med representanter för sportbar-kedjan O’Learys.

– Vi ska se om vi ska samarbeta. O’Learys vill att man har 160 sittplatser med bord där gäster ska kunna bli serverade mat. Jag tycker att ungefär 80 matgäster är bättre för då får vi plats med fler aktiviteter som till exempel en golfsimulator. Om det blir många små tv-apparater eller några jättestora är för tidigt att säga. Det går att göra på olika sätt, säger Michael Mothander.

Han menar att hallen ska kunna ta emot ännu fler gäster om det är en stormatch i fotboll eller ishockey.

– Vi kan ordna ytterligare 40 sittplatser i en annan sal om det behövs.

Oavsett om det blir en sportbar under O’Learys flagg, eller ett fristående ställe, ska ombyggnationerna dra i gång under senare delen av juli eller augusti i sommar.

– Vi har redan nu en storbilds-tv och vi ska visa fotbolls-VM här. Så vi bygger inte om förrän fotbolls-VM är över, säger Michael Mothander.

Vad beräknas ombyggnationen kosta?

ANNONS

– Förslaget med att inreda även övervåningen till sportbar låg på cirka tio miljoner. Men nu när det blir en ombyggnation på nedre plan är det svårt att säga vad kostnaden blir. Det beror på antalet sittplatser.

ANNONS