Boxarnas idé utreds

För ett tryggare Väsby. Leif Keiski, Mikael Lindström, Lars Myrberg, Zoltan Sarossy och Majid Ahadpour.
För ett tryggare Väsby. Leif Keiski, Mikael Lindström, Lars Myrberg, Zoltan Sarossy och Majid Ahadpour.
Kampsport i kombination med läxhjälp och kvällsvandringar skulle göra Väsby tryggare.

Det tror flera kända kampsportare och nu ska deras idé utredas av Kultur- och fritidskontoret.

Det var i höstas som Mitt i Väsby kunde berätta att flera lokala kampsportare gått samman för att presentera en idé om ett tryggare Väsby. På deras meritlistor finns OS-medaljer och SM-Guld i bland annat boxning och brottning.

I centrum för deras förslag står en satsning på en träningsanläggning för kampsport. Kring den verksamheten byggs sedan sociala insatser upp som trygghetsvandringar och läxhjälp. Konceptet kallas för ”sport is your gang”.

På kommunstyrelsens senaste sammanträde beslutade politikerna att medborgarförslaget nu skyndsamt ska utredas närmare. Senast i september ska utredningen presenteras för politikerna.

– Det är en intressant idé men vi behöver ett underlag där man tittar på kostnad, vilken lokal som behövs, i vilken form det kan drivas och andra praktiska delar, säger Mathias Bohman (S) som leder kommunstyrelsen.

Zoltan Sarossy, som är en av dem som står bakom projektet, säger att responsen har varit god på deras förslag.

– Det är roligt att vi fått positiva reaktioner från politiker, privatpersoner och polisen. Samtidigt vill vi komma igång så fort som möjligt för vi har redan lagt ner mycket tid och motivation på det här.

En bra lokal är viktig, säger Zoltan Sarossy som vet var han vill se träningsanläggningen.

– Vi har tittat på Vilundaparken och det är den minst kostsamma lokallösningen eftersom det redan finns boxning där, säger Zoltan Sarossy.

Läs mer om förslaget här:

https://mitti.se/sa-vill-boxarganget-stoppa-stoket/