ANNONS

Ingen boxning i Rinkeby – efter polisanmälan

Boxningsverksamheten hålls stängd i Rinkeby efter anmälan.
Boxningsverksamheten hålls stängd i Rinkeby efter anmälan.
Boxningsverksamheten i Rinkeby hålls stängd efter en polisanmälan om att ungdomar utsatts för våld.
ANNONS

En polisanmälan, om att ungdomar utsatts för våld i Ungdomens Hus i Rinkeby, har gjorts av Rädda Barnen, rapporterar DN. Enligt anmälan ska ungdomarna ha boxats utan all nödvändig skyddsutrustning och vuxna ska ha hejat på slagsmålen.

– Vi har inga synpunkter på boxning, men det här handlar om unga pojkar, utan skydd för huvudet eller munnen, som sätts i en boxningsring och får våldsamma slag mot huvudet. Detta samtidigt som personalen står omkring och hejar på, hetsar dem att slåss, berättar Elisabeth Dahlin, Rädda barnens,  generaldirektör, till DN.

– Det är helt ofattbart att detta sker i vårt land i dag.

Stadsdelsförvaltningen gör en egen utredning av vad som ligger bakom anmälan. Verksamheten kommer även att genomlysas av en extern utredare.

– Det vi fått reda på hittills tyder på att boxningsverksamheten inte har fungerat som den ska och vi har därför stängt boxningen tillsvidare, säger verksamhetsområdeschef Susanne Tengberg, vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Boxningsverksamheten är stängd men Ungdomens Hus är öppet som vanligt.

Stadsdelsförvaltningen samarbetar med Rädda Barnen och har regelbundet möten där verksamheten och samarbetet diskuteras. Enligt Susanne Tengberg har informationen i orosanmälan inte förts fram under dessa möten. Den nådde förvaltningen när polisanmälan gjordes.