MP-bråket: Ordförande ger Olsson stöd

Fredrik Olsson Miljöpartiet
Olsson har blivit polisanmäld för att ha förfalskat fyra partimedlemmars namnteckningar.
Botkyrkas kommunalråd Fredrik Olsson (MP) förfalskade fyra partikollegors namnteckningar och är polisanmäld.
Olsson har medgett förfalskningarna, men partikollegan Elisabeth Nobuoka Nordin menar att han bör avgå.
Ordföranden i Miljöpartiets lokalförening riktar kritik mot Olsson men säger att han har fortsatt stöd.

Efter Dagens Nyheters avslöjande om att kommunalrådet Fredrik Olsson (MP) förfalskat fyra partimedlemmars underskrifter på ett protokollsutdrag menar fullmäktigeledamoten Elisabeth Nobuoka Nordin att Fredrik Olsson ska avgå.

– Han sätter partiet i en svår sits. Oppositionen kommer att kunna smula sönder allt han kommer med, sade Elisabeth Nobuoka Nordin på torsdagen till Mitt i.

Fredrik Olsson, som är polisanmäld av Elisabeth Nobuoka Nordin, har medgett att han gjort förfalskningarna ock kommit med en förklaring till varför han gjorde så.

Elisabeth Nobuoka Nordin som var en av personerna som fick sin namnteckning förfalskad kritiserar dock hans förklaringar..

Miljöpartiets ordförande i Botkyrka, Christina Karlsson, säger dock att Olsson har fortsatt förtroende hos styrelsen.

”Det finns fortsatt ett stort förtroende för kommunalrådet och vi har inte i det här skedet bedömt att det påverkar hans position” skriver hon i ett mejl.

I övrigt säger hon att föreningen inväntar polisutredningen, men att hon accepterat hans förklaring och ursäkt. Dock ger hon Olsson kritik:

”Det är felaktigt och klumpigt hanterat och det är allvarligt att en enskild medlem upplever sig kränkt och illa behandlad. Det är dock förmildrande att dokumentet inte har använts i förhållande till någon extern myndighet och att det inte har funnits någon egen vinning. Syftet med utdraget var att föreningen skulle kunna betala sina arbetsgivaravgifter.”