Hiss började brinna i Hässelby

Hissen började brinna i ett hus i Hässelby strand.
Hissen började brinna i ett hus i Hässelby strand.
Huset ligger på Fyrspannsgatan i Hässelby strand.
Huset ligger på Fyrspannsgatan i Hässelby strand.
Under natten till lördag brann det i ett höghus i Hässelby.
– Det var en motor till en hiss som överhettades. Trapphuset var rökfyllt, säger Håkan Thor, lokalpolis.

Under natten till lördag den 27 januari började det brinna i en hiss i ett flerfamiljshus i Hässelby strand. Räddningstjänsten fick larmet 00.41.

– Det var en motor till en hiss som överhettades. Trapphuset var rökfyllt. I övrigt är det ingen skadad, säger Håkan Thor, lokalpolis.

Höghuset med åtta våningar ligger på Fyrspannsgatan och röken spred sig till den tredje våningen. Ingen person blev skadad under händelsen.

Evy Erkers bor på andra våningen och visste inte om att det brunnit fören dagen efter.

– Jag sov som en stock och sedan ringde min syster mig på morgonen och berättade att hon sett det på nyheterna, säger hon.

Evy hade märkt att hissen varit krånglig sedan två veckor tillbaka.

–  Det fanns tecken tidigt på att den var dålig. Den stannade varannan dag och kunde helt plötsligt stå still mellan två våningar, säger hon.

Räddningstjänsten var klar med sitt arbete 01.25 men hissen går ännu inte att använda. Det ställer till det för personerna som bor på det högsta våningarna.

– Jag är irriterad på att hissen inte funkar, jag måste nu gå med mina bowlingklot åtta våningar. Sen tänker jag också på de äldre som kanske inte orkar gå så mycket, säger Anders Jansson som bor på våning åtta.