Brand i flerfamiljshus i Gamla Enskede

Flera räddningsfordon var på plats.
Flera räddningsfordon var på plats.
En brand bröt ut i ett flerfamiljshus på femte våningen i Gamla Enskede. Lägenheten ska ha blivit helt utbränd.

– Det brann ordentligt i lägenheten, säger räddningsledare Mikael Lund.

Räddningstjänsten fick in larmet vid 13.12 på måndagen om att det kom rök från ett fönster i ett flerfamiljshus på Handelsvägen i Gamla Enskede.

Räddningstjänsten var kort därefter på plats och lokaliserade branden till en lägenhet på femte våningen och påbörjade släckningsarbetet, som pågick i 30 minuter innan branden var släckt.

– Vi släckte den invändigt och utvändigt. Det brann ordentligt i lägenheten. Men inte så att det var risk att spridas vidare, säger räddningsledare Mikael Lund.

Rökdykare undersökte sedan lägenheten som var tom och ingen person ska ha skadats vid branden.

– Jag vet inte vart ägarna befann sig. Vi har haft kontakt med dem nu i efterhand, säger Mikael Lund.

Vad som orsakade branden är för räddningstjänsten oklart och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Förutom att lägenheten blev utbränd ska rök ha letat sig ut i korridoren och trapphus. Räddningstjänsten arbetar i efterhand med att kontrollera skadorna.

– Vi kollar övriga lägenheter så det inte kommit ner något vatten, säger Mikael Lund.

I förra veckan brann ett vindsförråd vid samma adress i Gamla Enskede, branden kunde tas under kontroll och ingen skadades.

– Vad jag har förstått så var det samma hus, men om det var samma del av huset vet jag inte. Det kan ha varit en slump. Jag vet inte vad de har kommit fram att orsaken berodde på, säger Mikael Lund.