Brand i radhus i Vårberg

Räddningstjänsten var ännu på plats klockan 15.30
Räddningstjänsten var ännu på plats klockan 15.30
En brand bland radhus håller på att släckas i på Duvholmsgränd i Vårberg. Sex radhus är drabbade.

Vid tiotiden på förmiddagen var polisen och räddningstjänsten på plats för att få kontroll på eldsvådan. Personal från räddningstjänsten har evakuerat ett antal personer.

Enligt Storstockholms brandförsvar startade branden i ett intilliggande förråd och spred sig sedan till vinden. Sex bostäder har drabbats av rökskador. Några personer var hemma då branden startade, men ingen ska ha kommit till skada.

–Jag var hemma och lyssnade på radion när jag plötsligt hörde ett tutande. Först trodde jag att det var från radion men snart insåg jag att det var ljudet av en brandbil, säger en kvinna som står och tittar det som varit hennes hem i många år.

En brandman bultade snart därefter på dörren och uppmanade kvinnan och hennes make att komma ut. De hann få med sig mobiler och datorer innan de lämnade hemmet.

– Men det är mycket som är kvar där inne. Samtidigt kan man ju bara vara glad för att det här inte inträffade på natten då folk ligger och sover.

Om kring 40-50 brandmän har arbetat med att bekämpa lågorna under hela dagen. Elden är svårsläckt.

– Det är svårt för oss att komma åt på den här platsen. På ena sidan längan är det en lekplats och på den andra är det ett stup. Vi får hålla på ett bra tag, säger Anders Palm räddningsledare på plats.

Några av de boende bor första natten hos bekanta och en del andra ska ha ordnat boende via sina försäkringsbolag.

Vid klockan 16 var branden ännu inte släckt.