ANNONS

Brand totalförstörde förskoleavdelning

Brandkåren ryckte ut.
När brandkåren kom till förskolan på Vultejusvägen var byggnaden redan övertänd.
14 barn miste sina lokaler då en byggnad vid förskolan Pärlan i Norra Ängby eldhärjades i söndags kväll. Polisen utreder händelsen som mordbrand.
ANNONS

Vid 20.23 söndagen den 5 juni slogs larm om en brand vid förskolan Pärlan på Vultejusvägen i Norra Ängby. Brandkåren kom dit men kunde inte hindra byggnaden från att brinna ned.

Förskolan består av tre mindre hus och ett av dem blev förstört. Huset inrymde en avdelning för 14 barn. Ingen människa kom till skada vid branden.

– Det är fruktansvärt. Det berör barnen, familjerna och oss. Pedagogerna, barnen och familjerna har samarbetat bra för att lösa situationen, säger förskolechefen Ingrid Alexi.

De 14 barnen har efter branden kunnat dela lokaler med Pärlans övriga avdelningar. Det är ännu oklart om kommunen bygger en ny lokal på samma plats, men det finns stor efterfrågan på förskoleplatser i området.

Polisen utreder händelsen som mordbrand eftersom den misstänks vara anlagd.

– Vi har ingen misstänkt för detta. Vi har gjort en teknisk undersökning på platsen och hållit en del förhör, säger Kjell Lindgren på polisens mediecenter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.