Brandbergsbadets kafé helt utbränt

Kaféet på Brandbergsbadet har brunnit upp. Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Det känns oerhört tråkigt, säger Camilla Rosenberg på Haninge kommun.

Inne i de lokaler där kaféet har varit är det ingenting kvar. Väggarna är svartfärgade av sot och det doftar starkt av rök. På bara en natt har kaféet blivit till intet.

– Någon har tagit sig in under natten till onsdagen och på oklart sätt tänt eld på kafédelen, säger Camilla Rosenberg, områdeschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Byggnaderna intill klarade sig från elden. Men kaféet blev helt utbränt.

Inför att badsäsongen började i år hade Haninge kommun satsat på kaféet intill badet, som ett sätt för fritidsgårdsverksamheten att närma sig ungdomarna där de befinner sig.

– Vi har märkt att satsningen varit uppskattad. Vi har också sett att den förbättrat kontakten mellan ungdomarna och deras föräldrar eftersom båda grupperna går hit och badar. Av den anledningen är det förstås extra tråkigt när något sådant händer, säger Camilla Rosenberg.

I förra veckan fick badet hålla stängt på grund av det saneringsarbete som pågick.

– Vi var tvungna att säkerställa så att inga gifter från branden har spridits ut i vattnet, säger Camilla Rosenberg

Värdet på vad som brunnit upp och om kaféet kommer att byggas upp igen är fortfarande oklart.

– Det vet jag tidigast i slutet av den här veckan när vi har fått en klarare bild av vad som skett, säger Camilla Rosenberg

Polisen har ännu inte någon misstänkt för branden. Utredningen är tillfälligt nedlagd i brist på bevisning.

Av den anledningen är det förstås extra tråkigt när något sådant händer.

Körde utan körkort – igen

HANINGE En man i 20-årsåldern påträffades av polis under onsdagsmorgonen på Sleipnervägen. Han körde en bil utan att han hade rätt att köra bilen.

Polisen kände igen mannen sedan tidigare i samband med liknande brott. Därför bedömdes denna biltur som grov och en anmälan om grov olovlig körning skrevs på platsen.