Efter branden: Oklart när eleverna kan återvända

befunky-skola
Kristina Dhenstrand, skolchef i kommunen, tror på en lösning under dagen.
Grimstaskolan håller stängt efter söndagens kraftiga brand. När skolans 450 elever kan återvända är oklart.
– Det vi gör nu är att se över möjligheten till andra lokaler, säger Kristina Dhenstrand, skolchef i kommunen.

Det var strax efter klockan 18.30 på söndagskvällen som räddningstjänst och polis larmades till Grimstaskolan. Där möttes de av en kraftig brand i skolans takkonstruktion.

Skolans 450 elever och deras vårdnadshavare fick under sena söndagskvällen information om att samtliga av måndagens lektioner ställts in. Det är oklart när eleverna kan återvända till skolan, berättar Kristina Dhenstrand, skolchef i kommunen.

– Jag kan inte svara på det just nu, det beror på hur skadorna ser ut. Jag tror inte att man har gjort någon besiktning och vi från kommunen får inte komma in än, säger hon.

Letar andra lokaler

Kommunen arbetar nu för att ta fram alternativa lokaler. Planen är att eleverna ska få undervisning under tisdagen, men var återstår att se.

– Det vi gör nu är att se över möjligheten till andra lokaler och planerar för fortsatt skolgång för eleverna. Vi vill förstås ha en lösning på plats nu under dagen, säger Kristina Dhenstrand.

Mer information att vänta

Hon berättar att kommunen kommer att uppdatera sin hemsida med mer information under dagen.

– Så fort vi vet något så uppdaterar vi hemsidan, säger Kristina Dhenstrand.

Kommunen har öppnat en samlingspunkt på Runbyskolan för elever som behöver stöd. Där finns elevhälsopersonal och samtalsstöd tillgängliga.