ANNONS

Branden i Gladö kvarn fortfarande inte släckt

En stor brand bröt ut på Gladö kvarns återvinningsstation på onsdagen. Släckningsarbetet har pågått hela natten.

– Det blossar fortfarande upp lågor emellanåt, det kommer fortsätta hela dagen, säger Frida Ryveberg, på Södertörns brandförsvarsförbund.
ANNONS

Vid 17.30 tiden på onsdagen kom larmet om att det brann i återvinningscentralen i Gladö kvarn. Det hade börjat brinna i en stor avfallshög om 150 gånger 50 meter.

– Vi åkte dit med personal från tre stationer. Vi var där till midnatt ungefär, sedan har det varit en mindre insats med tankbil och två personal som har arbetat tillsammans med personal från anläggningen under hela natten, säger Frida Ryveberg, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Släckningarbetet pågår fortfarande på torsdagsmorgonen.

– Det ryker fortfarande och blossar upp lågor emellanåt. Släckningsarbete kommer pågå under hela dagen och beroende på väder och vind kanske ännu längre än så, säger Frida Ryveberg.

Det kommer fortfarande en hel del rök från branden.

– Med temperaturförändringen nu på morgonen blir det mer rök. Vi har fått en del samtal från riksväg 73 om att människor känner röklukt, säger Frida Ruveberg.

Är röken farlig att andas in?

– Det finns ingen brandrök som är nyttig, men den är inte giftig i den bemärkelsen att vi behöver gå ut med en varning. Känner man obehag ska man inte vistas där det är rökigt.

Inga fastigheter har behövt evakueras. Det finns ingen misstanke om att branden är anlagd.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.