ANNONS

Efter bränderna – hit flyttar förskolebarnen

Näsbypark brand förskola
Förskolorna brann under natten mot fredag.
Efter bränderna på två förskolor i Täby i förra veckan står 120 barn utan lokaler. Det är oklart när barnen eventuellt kan komma tillbaka till förskolorna, men under veckan kan de flytta in i ersättningslokaler.
ANNONS

Under natten mot fredag brann två förskolor i Näsbypark i Täby. Lokalerna skadades så svårt att barnen inte kommer att kunna gå kvar där. Sammanlagt går 120 barn på förskolorna.

I fredags eftermiddag hade TP förskolor, som driver de nedbrunna förskolorna, tillsammans med Täby kommun hittat ersättningslokaler.

Näsbylundens förskola kommer att flytta in i gamla Mulledalens förskola på Näsbydalsvägen 25. Slottet förskola flyttar in på Enstas gamla förskola på Hasselgränd 2.

Får flytta in under veckan

Däremot var lokalerna inte inflyttningsklara på måndagsmorgonen.

– Föräldrarna har varit jättegulliga och hjälpsamma. Många håller sina barn hemma i dag. De som inte kan det hänvisas till andra förskolor i vårt företag, säger Barbro Holmberg, vice vd för TP förskolor.

Om man kommer att kunna flytta tillbaka till de brandhärjade lokalerna så småningom är fortfarande oklart.

– Vi tittade på dem i går. Vi kommer att få hjälp av Täby kommun och se över om vi kan återanvända vissa möbler och inventarier.

ANNONS

Ingen misstänkt

Polisen hade på måndag morgon ingen misstänkt för bränderna, som misstänks vara anlagda. En brottsplatsundersökning med en brandhund genomfördes på lördagen, men vad den har gett är för tidigt att säga.

– Utredningen löper på. Nu fortsätter man invänta alla resultat och sen ska man göra en sammantagen bedömning av det här, men det finns i nuläget inte någon som är skäligen misstänkt, säger Ola Österlind vid polisens Mediecenter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.