ANNONS

Bränderna i Tyresö – det här har hänt

Bilbränder och skolbrand i Tyresö.
Det har brunnit på flera ställen i Tyresö senaste tiden, bland annat i Tyresö skola och på en parkering vid Kumla allé.
Det har brunnit gång på gång i Tyresö senaste tiden.
Har du inte hängt med? Här sammanfattar vi.
ANNONS

29 september: Åtta bilar skadas i två olika bilbränder i Tyresö: en i Tyresö Strand och en i Krusboda. En Krusbodabo, som Mitt i pratade med, fick två bilar förstörda.

5-6 oktober: Ytterligare åtta bilar skadades under en brand i Bagarsvängen i Öringe. Mitt i pratade med Carl-Henrik Hasselhuhns vars bil förstördes. Minst två personer försökte under helgen tända eld på Nyboda fritidsgård. En moped sattes i brand vid Strandskolan.

Bilbränder på Bagarsvängen i Tyresö. Bild på Carl-Henrik Hasselhuhn

När Carl-Henrik Hasselhuhn i Öringe kom upp på natten var hans bil redan övertänd. Foto: Stefan Källstigen

8 oktober:  Det började att brinna i ett klassrum i Tyresö skola under natten. Delar av skolan hölls stängd och undervisningen ställdes inte för vissa elever. Under natten brann också en bil vid ridskolan nära Bagarsvängen.

Ingen har gripits för bränderna. Polisen uppmanar Tyresöborna att vara extra uppmärksamma och efterlyser vittnen. ”Har man möjlighet att röra sig ute är vi jättetacksamma, säger kommunpolis Ola Åkesson.

Fler väktare och poliser sätts in. Kommunen kallar till möte för att starta ett nätverk för trygghetsvandringar på vardagskvällar.

9 oktober:  Tio bilar förstörs under natten en brand vid Kumla allé i Trollbäcken. Socialdemokraterna i Tyresö skriver ett öppet brev till polisen med krav på bland annat polisstation och fler patrullerande poliser.

10 oktober: Fler poliser kommer att fortsätta röra sig i Tyresö. Polischefen Carolina Björnsdotter Paasikivi säger att bränderna kan vara en reaktion på polisens narkotikainsatser. Det är inte aktuellt med en polisstation i Tyresö, säger hon som ett av flera svar på Socialdemokraternas brev.

ANNONS

Polischef om bränderna: ”Kan vara en reaktion på våra insatser”

11 oktober: Sextiotvå bilar har skadats i bränder i Tyresö i år. Det är en dramatisk ökning, visar statistik från Södertörns brandförsvarsförbund.