Brandkåren reagerar efter att hjälten vräks

Ida Texell tillträder som ny kommundirektör i Upplands-Bro den 1 juli.
Ida Texéll, räddningschef på Brandkåren Attunda.
Eddie Lövenås fick ta emot diplom för rådigt ingripande efter branden.
Eddie Lövenås fick ta emot diplom för rådigt ingripande efter branden.
Efter att ha läst om familjen som inte får flytta tillbaka till lägenheten på kavallerigatan reagerade brandmännen. "Klart man tänker på de drabbade. Vi hoppas att familjen får hjälp och ett hem att bo i" säger Ida Texéll, räddningschef på Brandkåren Attunda.

På tisdagsmorgonen när brandmännen på Brandkåren Attunda läste om familjen som inte får flytta tillbaka till lägenheten på Kavallerigatan väckte det känslor. I maj var familjen på plats när Eddie Lövenås tilldelades ett diplom.

Därför bestämde sig brandkåren för att dela ett uttalande om det som hade hänt.

–  Vi kände igen historien och tyckte synd om familjen. Vi var många som reagerade starkt på det, säger Ida Texéll, räddningschef på Brandkåren Attunda.

I texten som har lagts upp på brandkårens hemsida skriver Ida Texéll om vikten av att människor står upp för varandra och att hon önskar att familjen får hjälp av samhället.

Varför valde ni att skriva den här texten?

– Det här gick i klinsch med våra värderingar, vi försöker ju själva bidra för ett bra och hållbart samhälle. Alla måste göra val men det är min uppfattning att man ska göra val som är så bra för människor som möjligt.

Hon hoppas att familjen ska få hjälp av samhället och ett hem att bo i.

– Det är tråkigt det som hänt, vi tänker på den drabbade familjen. De var redan drabbade sen händer det här också.