Brandmännen har kunnat flytta in på stationen

Nu återstår att fixa duschutrymmet och gymmet i källaren vilket förstörts av avloppsvatten
Nu återstår att fixa duschutrymmet och gymmet i källaren vilket förstörts av avloppsvatten
Stora problem med mögel och fukt gjorde att brandmännen inte längre kunde vistas på stationen i Solna.
Efter att ha bott i husvagnar de senaste tre veckorna, har de nu kunnat flytta in på stationen igen.

Avloppsvatten har förstört större delen av duschutrymmet och gymmet i källaren på Solna brandstation, vilket Mitt i berättade för en månad sedan.

Brandmännen blev sjuka av att vistas på stationen och fick tillbringa dagarna i sina bilar och nätterna på stationerna i Kista och på Kungsholmen – med längre utryckningstider som följd.

De senaste tre veckorna har brandmännen fått bo i husvagnar på innergården intill stationen. Nu har de dock kunnat flytta tillbaka in i de gamla lokalerna igen.

– Sedan i måndags är vi tillbaka i lokalerna. Företagshälsan har varit här och mätt mögelsporerna och luftkvaliteten så det är vi trygga med. Det känns jättebra at ha kunnat flytta tillbaka, säger Peter Karlsson, tf enhetschef på Solan brandstation.

Fortfarande återstår att få ordning på gymmet och duschutrymmet i källaren, där bottenplattan förstörts av avloppsvatten.

– Vi har haft en duschvagn uppställd i vagnhallen och även kunnat utnyttja duscharna i huset intill där det finns en gymnastiksal som skolan använder i bland. Det var har varit lite provisoriskt, men vi tar det med jämnmod, säger Peter Karlsson.