ANNONS

De första modulhusen är på plats

Första modulerna för nyanlända är på plats.
Första modulerna för nyanlända är på plats.
Botkyrka kommun bygger modulbostäder för att kunna ta emot länsstyrelsens anvisade kvot av nyanlända. Nu är de första modulerna på plats i Tullinge.
ANNONS

De första modulerna som ska bli bostäder till nyanlända i Botkyrka kommun har ställts upp vid Brantbrinken i Tullinge. 32 modulenheter kommer att bilda 44 lägenheter med gemensam tvättstuga och utrymmen för umgänge.

– Vi räknar med att modulerna ska vara klara för inflytt under mitten av augusti, säger Krister Stralström, projektchef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Modulerna i Brantbrink ska bli bostäder åt ungefär 40 personer som blir nya medborgare i kommunen. Det kommer att bli små lägenheter som, enligt kommunen, lämpas bäst för ensamhushåll. Flyktingsamordnare Susanne Hedlund har det övergripande ansvaret för kommunens flyktingfrågor.

– De som är tänkta att bo i modulbostäderna i Tullinge är nyanlända vuxna utan barn med uppehållstillstånd som har anvisats till vår kommun enligt bosättningslagen. Vem som ska förvalta bostäderna är inte helt klart än, säger hon.

Totalt ska kommunen i år ta emot 158 nyanlända – en siffra som bygger på länsstyrelsens så kallade kommuntal. Nästa etapp i bostadsbyggandet för nyanlända kommer att bli bakom Tumba gymnasium.

– I Tumba räknar vi tidigast med inflytt i mitten eller slutet av november, säger Krister Stralström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.