ANNONS

Nu har Bredäng fått sin egen musikstudio

Musikstudion i Jakobsbergs gård i Bredäng öppnar i dec 2108. Bredängskillen Danijel Bacic har hjälpt till i processen. Marko Saez, är projektledare för musikstudion. Han är även musikproducent och kallar sig då Mack Beats.
Glada att studion är klar: Danijel Bacic och Marko Saez
På fredag invigs den splitter nya musikstudion i Jakobsbergs gård.
Den blir en ny, kreativ mötesplats för ungdomar.
– Jag kommer mer eller mindre att bo här, säger Bredängskillen Danijel Bacic.
ANNONS

Musikproducenten Marko Saez (alias Mack Beats) är mer än nöjd. Efter månader av byggande har Bredäng fått sin egen musikstudio. Här ska han lära ungdomar från hela stadsdelen att skapa musik.

– Deras kunskaper kommer att variera, så det blir både grundläggande kurser i att hantera en musikstudio och kurser i att producera musik och skriva texter, berättar han.

Den splitter nya studion ligger i 1700-talsherrgårdens norra flygel – ett ljudisolerat rum med en dator, keyboard, synth, högtalare, mikrofon och specialväggar som ger god akustik.

Ison & Fille uppträder

I januari börjar kurserna, men invigningen är redan på fredag. Det stora dragplåstret är Ison & Fille men andra lokala artister är också på plats –Nebay Meles, Suzi, Manne Ui, Rez och Tado. Man bjuder också på julmust och pepparkakor – och de första 50 besökarna får gratis mat från en food truck.

– Vi vill visa studion för så många som möjligt, så att de kan anmäla sig till våra kurser i januari, säger Marko Saez.

Musikstudion i Jakobsbergs gård i Bredäng öppnar i dec 2108. Marko Saez, är projektledare för musikstudion. Han är även musikproducent och kallar sig då Mack Beats.

Projektledaren Marko Saez har jobbat med unga i musikstudios redan tidigare, i olika fritidsgårdar.  Foto: Märta Lefvert

Ungdomar från Bredäng har hjälpt Marko Saez att bygga upp studion. En av dem är Danijel Bacic, som kallar sig Smiley när han rappar.

–  Det här är så bra! Jag kommer mer eller mindre att bo här, säger han med eftertryck.

ANNONS

Marko Saez betonar att ungdomar från hela Skärholmens stadsdel är välkomna till kurserna, och att det är gratis att delta.

– Här får de lära sig att skapa musik som inte kräver dyr utrustning. Jag vill ge dem möjlighet att vara kreativa, säger han.

Bidrag från Boverket

Musikstudion ingår i  Jakobsbergs gårds arbete för för att locka nya, yngre grupper till gården. Gården fick ett bidrag på 1,4 miljoner kronor från Boverket för att kunna bygga den. När beskedet kom, i december 2017, tyckte kritiker att det var fel att bygga en musikstudio i en 1700-talsmiljö. Andra var positiva, och betonade att studion skulle byggas med hänsyn till den känsliga miljön.

 

Fakta

Musikstudion invigs på fredag

Aktuellt: Invigning och visning av musikstudion.

Var: Jakobsbergs gård i Bredäng.

När: Fredag den 14 december, kl 18.30–22.00.

Program: Artistuppträdanden – Ison & Fille, Nebay Meles, Suzi, Manne Ui, Rez, Tado och dj:n Mack Beats.

Mat: Det bjuds på julmust, glögg och pepparkakor. De första 50 besökarna får gratis mat från en food truck. Övriga får köpa.

Om projektledaren Marko Saez: Känd som musikproducenten Mack Beats. Har producerat musik åt Ison & Fille, Petter, Malcolm B och anda svenska rapartister. Har erfarenhet av att jobba med ungdomar, i musikstudios i fritidsgårdar.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.